Naar hoofdcontent

Is uw site al knock out of mobile ready?

Wist u dat op dit moment al 8,5 miljoen Nederlanders een smartphone hebben? 7 miljoen Nederlanders hebben een tablet. Dat betekent dat van alle Nederlanders 67% in het bezit is van een smartphone en 53% beschikt over een tablet.

Wanneer uw website nog niet is geoptimaliseerd voor smartphone of tablet is de kans levensgroot dat uw bezoeker in de eerste seconden al afhaakt. Uw site wordt vermeden, u bent knock out!

Mobiele bezoekers achterhalen die op uw website komen?
Wanneer u bent ingelogd in Google Analytics, ziet u aan de linkerkant de nodige opties staan. Kies voor het onderdeel Doelgroep. Vervolgens ontvouwt zich een submenu, waarin u kunt kiezen voor de optie Mobiel.

 

Onder de keuzeoptie Overzicht treft u een aantal algemene gegevens aan. Daar kunt u achterhalen hoeveel bezoekers uw website hebben bezocht met een tablet, smartphone of desktop.

Voor wie meer wil weten over de mobiele apparaten, is er de optie apparaten, die is onder de optie overzicht te vinden. Standaard worden daar de merken en types van mobiele apparaten getoond waarmee uw website is bezocht.

Wanneer blijkt dat bijvoorbeeld 30% van uw bezoekers vanaf een mobiel apparaat komt, dan zou u zich kunnen afvragen: wat krijgen die bezoekers te zien?

Bron

Print