Naar hoofdcontent

Maak kennis met onze nieuwe collega, Patrick Kuipers

Met genoegen stellen we Patrick Kuipers voor, onze nieuwste aanwinst binnen het team! Met zijn diverse achtergrond en passie voor zowel creativiteit als technologie, brengt Patrick een frisse wind met zich mee.

Patrick Kuipers

 

Patrick, 28 jaar oud en gevestigd in Almelo, heeft een reis afgelegd vanuit de wereld van kunst en techniek naar ons team. Zijn keuze voor de hbo-studie Kunst en Techniek aan Saxion, gericht op Creative Media and Gaming Technologies, weerspiegelt zijn veelzijdige interesses en zijn vermogen om verschillende disciplines harmonieus te integreren.

Ooit begonnen met een eenvoudige droom om tekenaar te worden voor het tijdschrift Donald Duck, heeft Patrick zijn horizon verbreed naar het domein van programmeren en webontwikkeling. Met een achtergrond in het ontwikkelen van (virtual reality) applicaties in Unity, toont Patrick zijn bekwaamheid in het aanpakken van complexe problemen en het vinden van vernieuwende oplossingen.

Buiten zijn professionele bezigheden deelt Patrick zijn vrije tijd graag met zijn vrouw Cynthia, waar ze samen genieten van sportactiviteiten, gaming en ontspanning van het doorbladeren van stripboeken en het kijken naar films.

Zijn werkervaring omvat voornamelijk het programmeren van (virtual reality) applicaties in de veelgeprezen game-engine Unity. Dit begon tijdens zijn stageperiode en werd verder uitgediept door zijn afstudeerproject, dat draaide om het verwezenlijken van: het boeken van vluchten in Virtual Reality met behulp van een chatbot avatar. Met een ingenieuze koppeling aan diverse API's van boekingsbureaus, luchtvaartmaatschappijen, weersvoorspellingen en vluchtradar-systemen, zette Patrick zijn stempel op dit innovatieve project.

De website van Bitwise wekte aanvankelijk zijn interesse vanwege de boeiende projecten en klanten, maar het was het sollicitatiegesprek en de oprechte indruk die hij van het team kreeg, die hem uiteindelijk overtuigden. De omvang van het bedrijf, met name het hechte team, sprak hem enorm aan. De cultuur van openheid en bereidheid om elkaar te ondersteunen en te begeleiden in nieuwe disciplines, weerspiegelt precies de sfeer waar Patrick naar op zoek was. Hoewel de meeste uitdagingen nog nieuw voor hem zijn, voelt hij zich aangetrokken tot het verwerken en presenteren van data op webpagina's in tabellen en grids, vanwege het mooie visuele resultaat dat het oplevert.

We kijken uit naar de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat Patrick een goede toevoeging zal zijn aan ons team.

Patrick, welkom bij Bitwise! We zijn verheugd om samen met jou te bouwen aan een succesvolle toekomst!

Print