Naar hoofdcontent

NAM: app gebouw onderzoek

Samen met ingenieursbureau Witteveen+Bos ontwikkelden wij in opdracht van NAM een systeem voor het inspecteren en beoordelen van schades aan woningen in Groningen. De bewoners hebben deze schades gemeld omdat ze vermoeden dat ze zijn veroorzaakt door aardbevingen naar aanleiding van de gaswinning.

NAM buitengebid

Inspectie ‘buitengebied’ Groningen

In dit project ging het om de inspectie van 1700 adressen in het zogenaamde “buitengebied” van Groningen. Dit is het gebied rond de gaswinningen. Er waren in totaal 86 inspecteurs actief. De digitale dossiers met foto’s en aangevulde data werd door een team van ruim 30 beoordelaars bekeken. Het project behelsde 400.000 synchronisatiebewegingen (foto’s en dossiers die geupload werden). 

Webinterface

De applicatie bestaat uit een website waarin de medewerkers van Witteveen+Bos de dossiers kunnen beheren. 

Mobiele app

Wij hebben hiervoor een mobiele app ontwikkeld waarin een uitgebreid dossier wordt opgebouwd.
De dossiers bevatten gegevens van de adressen waar schades zijn gemeld:

  • foto’s
  • plattegronden met daarop schades
  • vragenlijsten

Dankzij de mobiele app is het mogelijk om deze gegevens te verzamelen zonder internetverbinding. Op het moment dat een inspecteur een (mobiele) verbinding heeft met het internet wordt het dossier gesynchroniseerd en zijn de gegevens direct toegankelijk via de website.

Rapportage

Op 2 momenten worden documenten naar de bewoners gestuurd:

  • verslag van de inspectie
  • rapport met de beoordeling van de schades en mogelijke oorzaken

De inhoud van de dossiers is heel divers: van een bungalow met enkele schades tot een zorgcomplex met honderden kamers en meer dan duizend foto’s.

Print