Naar hoofdcontent

Online veiligheid & cybercriminaliteit

De laatste is er in de media veel te doen over online veiligheid en cybercriminaliteit. Hieronder aan aantal informatiebronnen en tips:

Met 6 stappen beveiligen tegen hackers
De NOS heeft in een lijstje 6 stappen aangegeven om je beter te beveiligen tegen hackers met links naar handige websites.
Vooral de optie om je bestanden te versleutelen met BitLocker (Windows 10) lijkt wel nuttig (bijvoorbeeld bij een inbraak zodat criminelen niet je bestanden kunnen lezen als de PC gestolen wordt).Over deze versleuteling en andere tips, kun je hier meer lezen:
http://app.nos.nl/datavisualisat…/…/veilig-online/index.html

TV programma Opgelicht?! over cybercrime
Vanavond op NPO1 om 21:25 uur staat het programma Opgelicht?! helemaal in het teken van cybercriminaliteit en allerlei online oplichtingspraktijken.
https://opgelicht.avrotros.nl/

TV programma What the #hack?!
Sinds vorige week is er elke maandag op NPO3 om 21:15 uur het programma What the #hack?! op TV. In dit programma wordt er op een luchtige manier getoond wat er kan gebeuren als je bijvoorbeeld de algemene voorwaarden niet leest als je je bijvoorbeeld online ergens voor aanmeldt of als je via social media je leven blootstelt (en hoe werkgevers bij sollicitaties of criminelen hiervan gebruik of misbruik van maken)
https://www.npo.nl/what-the-hack/AT_2077338

Print