Naar hoofdcontent

Ontmoet onze stagiair Collin

Ik ben Collin Bannink, geboren en getogen in Haaksbergen. Ik ben 23 jaar en volg de opleiding HBO-ICT Software Engineering op het Saxion. 

Colin Bannink

 

Momenteel zit ik in het 3e jaar van de opleiding. De opleiding die ik hiervoor heb gedaan is Game Development op het MBO. Hoewel ik dat heel leuk vind om te doen is er helaas weining werk in te vinden. Hierdoor heb ik mijn blik verruimd richting Software Engineering.

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek heb ik een tiental bedrijven gesproken. Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik een fijn en goed gevoel bij had en liever niet te ver van huis. Na mijn eerste gesprek bij BitWise had ik al direct een goed gevoel en dat heeft mijn keuze redelijk versimpeld.

Deze stage houd ik me bezig met het creëren van een importfunctie voor de nieuwe software.
De werkzaamheden die ik leuk vind zijn het werken met nieuwe en bekende software. Ik hoef niet per se de cutting-edge software te gebruiken waar ik alles zelf nog moet uitzoeken, hoewel dat zeker leuk kan zijn. Zolang ik mij bezig kan houden met iets wat ik nog niet ken, vindt ik genoeg.

Wat mijn ambities zijn weet ik nog niet exact. Voor nu ben ik blij wanneer ik mijn bachelors binnen heb. Ik ben nog niet van plan om met masters te beginnen. Welke baan ik in de toekomst wil weet ik ook nog niet precies. Er zijn veel dingen die mij interesseren in de IT-brache waardoor ik nog geen beslissing heb kunnen maken. Eén van mijn dromen is om een eigen game op de markt te zetten. Het maakt niet uit hoe klein deze is, zolang ik er zelf maar blij mee ben. Ik zie dat als een soort hobbyproject.

In mijn vrije tijd verschilt het nog wel eens wat ik doe. Doordeweeks besteed ik mijn vrije tijd aan gamen, series kijken, sporten, lezen of met eigen kleine projecten bezig zijn. Zo heb ik laatst nog een website, die ik moest maken voor een schoolopdracht, verder gemaakt puur omdat ik het leuk en interessant vond. In de weekenden ben ik meestal druk met dingen die ik doordeweeks niet kan doen, zoals dagjes uit met vrienden of familie, winkelen, rond het huis helpen of werken. Via een uitzendbureau werk ik in het weekend bij VDL ETG in Almelo om een zakcentje bij te verdienen. En minstens eens in de maand ben ik een zaterdag of zondag bezig met airsoften.

Wij wensen Collin veel plezier en succes! smiley

Print