Naar hoofdcontent

SSL Certificaten geautomatiseerd verlengen

Bijna alle websites die wij maken worden voorzien van een SSL Certificaat. Afhankelijk van het type certificaat verlengen wij deze jaarlijks of 2 jaarlijks handmatig. Het verlengen van SSL Certificaten moet op tijd te gebeuren om verstoringen te voorkomen.

De leverancier 'Let’s encrypt' maakt het mogelijk om de certificaten geautomatiseerd te verlengen. Het heeft onze sterke voorkeur om certificaten om te zetten naar deze nieuwe leverancier. Het nieuwe certificaat is ook goedkoper. De kosten voor het certificaat bedragen € 90,- per jaar en de stabiliteit van de website wordt verbeterd.

Deze wisseling van leverancier betreft alleen de certificaten waarbij in de adresbalk de url wordt voorgegaan door het symbool van een hangslot.

Heeft u een certificaat met daarbij uw bedrijfsnaam in het groen weergegeven dan is dit bericht op uw situatie niet van toepassing.

Mocht u niet willen wisselen van uw huidige certificaat leverancier naar Let’s Encrypt, dan laat het ons even weten, wij zullen dan de wijziging niet doorvoeren. Zonder bericht van u wordt uiterlijk 1 week voor de vervaldatum van uw huidige certificaat een nieuw certificaat van Let’s encrypt geïnstalleerd en gaat vanaf dat moment automatisch uw lagere jaarbedrag in.

Print